August 30, 2020

Interview Fashion United

Fashion United interviewde oprichters Elles & Anet over hun gebreide bh-revolutie.

Geen beugel, wél steun: de gebreide bh-revolutie van Soft Revolt

Veel vrouwen zullen het herkennen, het gevoel van een knellende beugel-bh. Na een lange werkdag, een warme stadswandeling of een verre vliegreis is de eerste reflex meestal: uit met dat ding. Heden ten dage verkiezen steeds meer vrouwen, onder wie veel millennials, een bralette boven beugels. Maar voor vrouwen met cup D of hoger biedt de zachte bralette vaak onvoldoende steun. Voor hen kan het een uitdaging zijn de gulden middenweg tussen comfort en support te vinden.

Daar komt mogelijk verandering in. Op maandag 31 augustus lanceren Elles Roeleveld en Anet van Haaster hun lingeriemerk Soft Revolt. In het kort: Soft Revolt biedt een vrouwelijke, subtiele bh voor vrouwen met een vollere cup die geen beugels blieven, maar wel steun nodig hebben. De bh is het resultaat van anderhalf jaar intensief onderzoek naar de wensen van vrouwen en de mogelijkheden van computergestuurde breitechnologie. Van Haaster: “Met Soft Revolt vervullen we een grote behoefte waar nu weinig aanbod voor is.”

Verhalen uit de paskamer: van beugels naar bralettes

In de winter van 2019 verruilde Roeleveld een bloeiende carrière in de finance-wereld voor de lingerie. Roeleveld: “Ik wilde vanaf mijn dertiende al in de lingerie gaan werken. Mijn moeder werkte in een lingeriewinkel, mijn eerste loon ging naar lingerie. Na de middelbare school wilde ik technische textielkunde gaan doen, maar uiteindelijk koos ik toch voor de universiteit. Ik werkte jarenlang bij ING, maar na tien jaar ging het knagen.” Ze stapte uit de financiële wereld en ging aan de slag bij Fabienne Zwanenburg, eigenaar van de beroemde Amsterdamse lingeriezaak Salon de Lingerie. Roeleveld: “Fabienne heeft me de kneepjes van het vak geleerd. Maar ik wilde ook weten wat er in de paskamers van lingeriezaken gebeurde. Welke problemen zijn er? Waar lopen vrouwen tegenaan?”

Lees het hele artikel op Fashion United

recent posts

January 20, 2021

MT/Sprout Startup van het Jaar

MT/Sprout is altijd op zoek naar startups die de markt opschudden. Ook in 2020 zagen ze massa's veelbelovende startups. Soft Revolt is genomineerd!

Read article
January 18, 2021

KvK Innovatie Top 100

De 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland zijn geselecteerd en Soft Revolt staat erbij! Dit is het artikel wat over Soft Revolt is gepubliceerd

Read article
January 18, 2021

Podcast #3 - Jessica Sun

In deze aflevering vertelt Jessica Sun hoe zij techniek met aantrekkingskracht ontwikkelt om jongens én meisjes voor te bereiden op de toekomst.

Read article
September 9, 2020

Podcast #2 - Anne-Floor Sinnige

In de tweede aflevering verteld Anne-Floor Sinnige van Moments of light hoe zij de belangrijkste momenten in het leven een extra betekenis geeft.

Read article
September 9, 2020

Interview Sprout

Sprout interviewde oprichters Elles & Anet over hoe zij beugel-bh's overbodig maken.

Read article
August 30, 2020

Interview Fashion United

Fashion United interviewde oprichters Elles & Anet over hun gebreide bh-revolutie.

Read article
August 30, 2020

Podcast #1 - Bianca Blom

De eerste aflevering van de Soft Talks podcast staat nu online met hierin Bianca Blom van LINJA heels.

Read article